Prades en rond

Marché de PradesPrades is een typisch stadje in de groene en vruchtbare vallei Conflent, 35 minuten van Perpignan en de kust. Nergens in de afdeling meer dan 55 minuten rijden. Het wordt geserveerd met bus en trein kost 1 euro per rit, maar idealiter raden wij u aan een auto huren om echt buiten de gebaande paden. Prades heeft een goede selectie van cafes en restaurants met de heerlijke Catalaanse specialiteiten van de streek, alle 5-10 minuten lopen van Maison 225.

We zijn verhuisd naar Ierland in 2007. We zijn verliefd geworden op deze zonnige natuurgebied, en de kwaliteit van ons leven is ongeëvenaard. Wij zullen gelukkig zijn om u te helpen het meeste uit uw tijd in dit gebied van uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Hier zijn een paar van onze suggesties:Train Jaune

  • Bezoek aan de Unesco World Heritage site van Villefranche-de-Conflent op slechts 4 kilometer afstand. De kleine gele trein rijdt van hier tot diep in de dramatische Pyreneeën. Ook niet te missen de grotten, net buiten het dorp muren.
  • De dinsdagochtend markt in Prades is de grootste in het gebied. De kraampjes zijn beladen met fantastische lokale producten, ideaal voor picknick ideeën of het kopen van cadeautjes.
  • Een aantal wandelpaden beginnen op slechts enkele minuten van het huis. We kunnen lenen u wandelen boeken en om af een dag wandelen, waarom dan niet in de hete thermale baden genieten in het St Thomas-les-Bains? Dit resort met spagelegenheid heeft tevens een sauna, een jacuzzi en een stoombad en u kunt uzelf trakteren op een massage.
  • Klim naar de top van de berg Canigou in de zomer, 4 x 4 jeeps vertrekken meerdere keren tijdens de dag voor de berghut Chalet de Cortalets en het is 2 uur durende wandeling naar de top van daar. De jeeps wachten bij de lodge en brengen je terug naar Prades. Dit is normaal gesproken mogelijk na de sneeuw is gesmolten van mei tot oktober.
  • De dorpen van Eus, Mosset en Evol liggen allemaal op minder dan 20 minuten rijden. Deze worden officieel geclassificeerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Waarom niet een picknick en gaan voor een wandeling in de heuvels rond deze idyllische plekjes?
  • Vangen de geschiedenis van de regio door een bezoek aan de beroemde abdijen St Michel de Cuxa en St Martin du Canigou.

Vergeet niet uw camera!